March 29, 2009

earth hour

salam..
macam yang semua orang dah tau,
semalam kempen "earth hour",
yg tutup lampu selama sejam tu..
tanda kita sokong untuk selamatkan bumi dari global warming yg makin menjadi2 sekarang nih,
aku ade la sign up untuk program nih..
semangat kot nak support.

minggu ni aku balik rumah,
so aku bergelap gelita lah kat rumah.
ala x lama pun..
sementara tunggu 8.30,
pergila pasar malam jap..
teringin nak tau akak2 n pakcik2 pasar malam support ke x earth hour nih,
nampaknya ade jugak kesedaran dalam diri masing2..
abang ayam siap ingatkan lagi kat makcik jual air kat sebelah,
"kak, jangan lumpa tutup lampu jap gi.. masa dah time dah ni.."
ingat akak tu x nak la tutup,
ye la tengok cari barang pun teraba-raba..
spec sikit punya besar.
elok 8.30 dia pun tutup lampu..
bagus gila makcik nih.
ada la jugak gerai2 lain yang tutup lampu n pakai lilin,,
hehe..
kelakar pulak bila tengok pasar malam suram,
tapi baguslah..
kalau 10 orangkat pasar malam support,
+ 20 buah rumah deret rumah aku
+ rumah depan seberang jalan lagi
= banyak tuh..
rumah aku pun tutup gak.. =]
walaupun mula2 mak aku x nak sebab nanti terlanggar barang la hape la..
ala mak..
macam x pernah tengok tv dalam gelap plak,
kiteorang pun support tAw..
nampak je macam xde hasil,
tapi bila 1 duna unite,
n kempen ni dibuat setiap tahun,
insyaallah bumi kita akan panjang umur..
lepas2 ni nak buat sendiri2 pun boleh..
x payah la tunggu kempen2 ade baru nak buat..
so,
hepi earth hour guys!

March 22, 2009

vacation~

Venue: Duta Village Beach Resort, Beserah, Kuantan, Pahang

Time & Date: 2p.m(200309) - 9.20a.m(210309)

200309

Habis je class, aku,lina,bear,ayap terus ke venue yang tercatat kat atas tu. asalnya x jadi pun vacation ni macam yang aku tulis kat last entry. tiba2 je pagi2 buta bear msg, "tanak g jugak ke beserah tu? klu kte g ber4 je xleh? hehehe..". aku x kesah sebenarnya tapi kesian plak kat yg lain2 tu.. tapi dorg pun macam x kesah gak. so dah abes bincang, akhirnya jadi jugak.. excited la cekonon2. lebih kurang pukul 3 kteorang sampai, check-in, cari chalet, bukak pintu chalet n whoooaaaaa......!!!! bapak besar!! sebenarnya booking hotel studio tp sebab sedang upgrade itu hotel studio, dapat family chalet.. perkara pertama yg wajib buat bila sampai tempat2 cam ni of course la rebut katil. haha..aku n lina amekqueen bed, bear n ayap biar dapat single bed sorang 1. klu x bergduh x sudah. tu pun still gaduh.. macam bawak budak kecik plak. lepak2 jap, tengok tv, ermm...., errmmm...... (dalam hati semua nak terjun kolam or redah pantai tapi tengah panas so relax dulu..) perut semua dah bunyi2, belila goreng pisang, kopok lekor, sata, otak2 air tebu. fuhuuhhh...........sejuk anak tekak. pas asar aku kuar balik amek aweq abang aku kat terminal, budak2 aku soh g terjun dulu. kalau tunggu aku memang lambat.. jalan jammed, hati aku gelisah. dapat ke mandi laut jap gi? kang x sempat dah maghrib.. pas amek aweq abang aku, aku cilok mencilok sedaya yang boleh, punyalah nak sampai cepat. sampai2 jek dorang dah naik dr laut.. masing2 jadi ikan masin. ekek! aku nak gak mandi!! aku ajak masuk kolam plak.. walaupun sekejap tapi tetap best.. eh lupa plak! aweq abang aku tu aku tinggal je dia dalam chalet. hehe..

malam pas mandi, panaskan balik makanan yang beli kat restoren depan ni.. nasib baik ada microwave. pas makan, golek2 tengok tv, aku plak nak kuar g tepi pantai. mula2 aku ngn aweq abg aku je yg nak pergi. pastu lina pun kate nak join.. jalan2 cari pasal, pastu hujan plak.. balik la balik chalet, lepak2, tengok cite jepun, pastu zzzzzzzzzz................................................


210309

pagi2 pas subuh terus kemas2 sebab pastu ade kursus jenazah plak..konfem tertido aku kat audi nanti.pas makan breakfast yang lina prepared (roti bakar n teh tawar..hehe..tapi sedap!), kiteorg pun berangkat pulang ke u...walaupun cuma 4 orang tapi best..


March 20, 2009

rombongan cik chinut

salam~
hari ni,
aku lina ayap bear has mira pipa rinie tirah uskut n miza,
plan nak pergi cuti2 malaysia kat pantai beserah,
dekat jek dengan uia..
konon2 nak mandi kolam la, laut la, main game la..
pastu malam nak wat bbq..
sedap woo...
tapi......................
CANCEL................
woo...wooo...wooo...
4 orang peserta rombongan cik chinut ada presentation malam ni,,
last minit punya plan..
shhheeshh!!
!@#$%^&* punya ****!(bajet mencarut~)
habis punah semua plan..
no bbq....
no mandi kolam...
no mandi laut...
only toilet talhah 5(hostel aku)...
only makanan cafe kak ana...
waaaaaaaa...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

March 17, 2009

desperate nak kawen!

salam~
title yg menunjukkan aku seorang desperado,lalala~
ruby dah kawen kelmarin!!!
lambat ckit pos entry ni sebab masalah kesihatan,
lagipun tengah tunggu gambar2 yang diambil time kenduri hari tu..
gila meriah + hujan + comot(bahagian kain je la) + lapar + berdebar(yang ni ruby la, aku x) = wedding ruby n faiz.
pagi2 dalam pukul 9 dah gerak ke kemamang (bunyi ganu dok? =p)
konvoi 5 kereta,,
yang lain agak lambat so 5 kereta gerak dulu..
tapi baru masuk highway kak aini dah lesap tah ke mana!
bapak laju dia bawak..
tinggal rombongan anep, aku, nany, n sape tah nama mamat tu (kawan dila).
hujan lebat, renyai, x hujan mengiringi perjalanan kami..
akhirnya sampai jugak dalam pukul 10..
klik2 sana sini ckit sementara tunggu pengantin siap..
lebih kurang pukul 11, acara akad bermula..
...................................................................................
...................................................................................
...................................................................................
(tok kadi bersyarah ckit)pastu....




alhamdulillah....
sah jugak ruby jadi isteri faiz..
semua pura2 nak nanges, (konon nak amek feel la..)
pastu ape lagi,
makan la!!!!
pastu klik2 ngan pengantin...
x sangka ex roommate aku dah kawen..

ha!
next entry ada gambar kawen2 tu.
tunggu ye!
x nak tunggu pun xpe..

March 16, 2009

fav vid!

video

enjoy~



you belong to me.....

See the pyramids along the Nile
Watch the sun rise from the tropic isle
Just remember darling all the while
You belong to me

See the market place in old Algiers
Send me photographs and souvenirs
Just remember when a dream appears
You belong to me

And I'll be so alone without you
Maybe you'll be lonesome too

Fly the ocean in a silver plane
See the jungle when it's wet with rain
Just remember till you're home again
You belong to me

Oh I'll be so alone without you
Maybe you'll be lonesome too

Fly the ocean in a silver plane
See the jungle when it's wet with rain
Just remember till you're home again
You belong to me

March 15, 2009

hiro~

salam~
x boleh nak tidur...
pagi nanti nak ke wedding ruby,
hurm.....
mata dah agak sembap macam panda,
boleh ke x drive pagi ni?
jalan je la...
konvoi 8 kereta woo.....
ikut plan la..
nak ikat ribbon kat kereta.
hehe...
excited lebih!

sebenarnya tengah angau dengan seseorang..
dah lama dah angau kan si dia nih...
his smile makes my tiny little heart melted...

hiro...

not hero,

but,

H.I.R.O

hurm......

*senyum kambing*






March 13, 2009

wedding~

salam~

nothing much to say..

juz.........

CONGRATULATIONS RUBY N FAIZ!

tunggu rombongan kami pagi ahad nanti ye..

p/s: kteorang nak letak pink ribbon kat kereta yang konvoi ahad nanti..hik3..