March 22, 2009

vacation~

Venue: Duta Village Beach Resort, Beserah, Kuantan, Pahang

Time & Date: 2p.m(200309) - 9.20a.m(210309)

200309

Habis je class, aku,lina,bear,ayap terus ke venue yang tercatat kat atas tu. asalnya x jadi pun vacation ni macam yang aku tulis kat last entry. tiba2 je pagi2 buta bear msg, "tanak g jugak ke beserah tu? klu kte g ber4 je xleh? hehehe..". aku x kesah sebenarnya tapi kesian plak kat yg lain2 tu.. tapi dorg pun macam x kesah gak. so dah abes bincang, akhirnya jadi jugak.. excited la cekonon2. lebih kurang pukul 3 kteorang sampai, check-in, cari chalet, bukak pintu chalet n whoooaaaaa......!!!! bapak besar!! sebenarnya booking hotel studio tp sebab sedang upgrade itu hotel studio, dapat family chalet.. perkara pertama yg wajib buat bila sampai tempat2 cam ni of course la rebut katil. haha..aku n lina amekqueen bed, bear n ayap biar dapat single bed sorang 1. klu x bergduh x sudah. tu pun still gaduh.. macam bawak budak kecik plak. lepak2 jap, tengok tv, ermm...., errmmm...... (dalam hati semua nak terjun kolam or redah pantai tapi tengah panas so relax dulu..) perut semua dah bunyi2, belila goreng pisang, kopok lekor, sata, otak2 air tebu. fuhuuhhh...........sejuk anak tekak. pas asar aku kuar balik amek aweq abang aku kat terminal, budak2 aku soh g terjun dulu. kalau tunggu aku memang lambat.. jalan jammed, hati aku gelisah. dapat ke mandi laut jap gi? kang x sempat dah maghrib.. pas amek aweq abang aku, aku cilok mencilok sedaya yang boleh, punyalah nak sampai cepat. sampai2 jek dorang dah naik dr laut.. masing2 jadi ikan masin. ekek! aku nak gak mandi!! aku ajak masuk kolam plak.. walaupun sekejap tapi tetap best.. eh lupa plak! aweq abang aku tu aku tinggal je dia dalam chalet. hehe..

malam pas mandi, panaskan balik makanan yang beli kat restoren depan ni.. nasib baik ada microwave. pas makan, golek2 tengok tv, aku plak nak kuar g tepi pantai. mula2 aku ngn aweq abg aku je yg nak pergi. pastu lina pun kate nak join.. jalan2 cari pasal, pastu hujan plak.. balik la balik chalet, lepak2, tengok cite jepun, pastu zzzzzzzzzz................................................


210309

pagi2 pas subuh terus kemas2 sebab pastu ade kursus jenazah plak..konfem tertido aku kat audi nanti.pas makan breakfast yang lina prepared (roti bakar n teh tawar..hehe..tapi sedap!), kiteorg pun berangkat pulang ke u...walaupun cuma 4 orang tapi best..


3 comments:

lina said...

best2!!wpun jap jek...(kenangan tu penting..)
bear n ayap yg tak hbs2 gduh..hehe
thanks shikin..=)

bear said...

chinot...ku berterima kaseh byk2...besh2..ngeh2...kejap tp berbaloi...weee...lina n ayap thx gak ...hehe...=)

nurul ashikin said...

hahai~
next sem ade duit kte g lg..