January 30, 2010

buku oh buku

salam~
tadi beratur untuk bayar buku latihan sepupu kembar aku yang ambil PMR tahun ni. sementara tunggu turn aku usha2 la orang sebelah punya bakul. mak oii! banyak gila buku dia... macam2 jenis ada. buku motivasi, buku latihan anak dia, buku untuk suami dia (aku agak je la sebab tajuk dia lebih kurang macam ni, "men's bestfriend"), novel je dah 3,4 buah. bukan nipis punya novel dia.. 500++ punya muka surat.. terfikir jugak berapa jumlah buku dia semua tu. sampai je turn aku, sampai la jugak turn orang sebelah.. total buku2 dia rm342.75! woo....... pada aku la orang macam ni memang bagus sebab sanggup berlabur untuk pengetahuan.. aku rasa kalau nilai sebanyak tu orang berbelanja untuk baju atau perhiasan diri dah jadi kebiasaan tapi untuk buku aku tak pernah lagi jumpa orang berlabur sebanyak tu...

memang aku respect la itu olang. tapi sayangnya dia seolang cina...... kalau melayu lagi bagus kan? dari pengamatan aku, orang cina memang tak kedekut bab buku. melayu kedekut! tak semua... sebab aku tak kedekut! hehe.. kedekut pun bila duit tak cukup banyak la.. sama la macam barang lain jugak.. melayu boleh!

p/s: doakan aku berjaya bukak kedai buku macam Harris tu jugak k. nak sangat ada kedai buku sendiri..........

3 comments:

riniecomot said...

chinut,awak jual buke novel cinta tau..sure kite yg jd regular customer awak tau..jgn lupe bg diskaun nnt..hehehehe..:)

chinut said...

bkn stakat novel cinta, semua jnis bku selagi namanya buku kte jual.
time tu kalau nk dscount kne la jd staff kdai bku kte dlu...
=]

riniecomot said...

jd staff?ala,mane bleh..huhu..kitekan geng awak..plg berpengaruh plak tu..bglah diskaun sket..huhu..