June 23, 2011

entri untuk lina

assalamualaikum people! =]

sebenarnya saya baru je lepas baca latest entry lina. fyi, she is one of my close friends in uni. kita kenal dari matrik lagi (sekarang centre for foundation studies). sama2 amek course physical science and later on degree in mathematical science. senang cerita kitaorang ni budak yang suka main dengan nombor, bukan dengan ayat. yeke lina? =]

kawan punya kawan punya kawan last2 kawen.. kitaorang kawen pun dekat2 je tarikhnya.. saya kawen dulu, 2 weeks later lina menyusul. orang kata kalau dah besfren, kawen pun nak sama time. ehe jodoh la.. walaupun kitaorang rapat, tapi sifat kitaorang beza. lina lemah lembut tapi terer silat. saya tak lemah lembut mana tapi boleh la sikit2 menari tarian tradisional. pertuturan dia sopan tapi saya bertutur terlepas jugak kadang2. kalau orang tengok lama2 orang nampak la perbezaan kitaorang.. apa2 pun, kitaorang tetap besfren.. kan lina? =]

sekarang ni she's expecting her first baby in more or less 7 months. betul ke? kita congak2 sendiri je lina.. seronoknya bila dia dah pun pregnant.. excited woo.. dalam hati selalu terfikir, "bila pulak turn aku? belum rezeki lagi..". doakan saya dan suami dimurahkan rezeki.. bila dah kawen, mestilah nak anak pulak kan......hehe.

pesanan untuk lina:
1. ikut semua do's and don'ts yang lina tulis kat blog tu.
2. jaga kesihatan sebaik mungkin - lebih kurang macam apa yang do's to kata lah.
3. mana2 pesanan yang baik untuk lina yang orang keliling bagi, tu jugak lah pesanan dari kita.
4. banyakkan berdoa.. =]

lastly,
selamat menempuh alam baru bersama bakal baby! =]

2 comments:

lina said...

shikin!!

delighted by your post! =)

of coz la kita besfren..hehe...

one thing, shikin sgt lembut menari, kalau lina msti mcm kayu...hahaha.....

dun worry, iAllah, lepas ni shikin plak, truskan berbaik sangka dgn Allah, He knows the best!

trima kasih utk smua pesanan2 itu..=)

miss u! (^^,)

chinut said...

puan lina, ececeh,

iAllah ada rezeki kita pulak berbadan dua macam lina nanti..
doakan kami. (kita selalu suruh lina doakan kita kan? =])