May 10, 2010

selamat hari emak =]

salam~
dulu masa kecik2 (tak ingat darjah berapa), pernah mainkan lagu paling famous bila tiba hari emak guna recorder. ala lagu iklan susu tu.. ibu..ibu.. engkau lah ratu hatiku.. masa tu tak reti pun nak celebrate hari2 istimewa selain hari jadi. so, gunakan sedikit kepandaian, aku cuba la main lagu tu guna note yang betul. tiup2 banyak kali sebab sumbang memang ada.. bila dah konfem perfect bunyi dia (pada pendengaran aku la. tak tau la mak dengar sedap ke tak =]), aku tiupkan semerdu yang boleh.. haha mak gelak je. pastu aku cakap, "selamat hari emak, mak!" bagi kad buatan tangan, kemudian lari masuk bilik sebab malu. =p

sekarang ni tak buat dah macam tu.. =] tapi tak bermakna aku lupa. tiap2 tahun aku wish. paling hebat pun belanja mak makan. tapi tak ingat tahun bila punya hari ibu.. eh, hari emak. tapi pada ckin, hari2 is hari emak! kan mak? =] apa2 pun,

SELAMAT HARI EMAK!

p/s: nama mak saya nor shidah bt ahmad

2 comments:

Lyanna said...

teringat dulu masa sekolah rendah maen recorder sama2 ngn ikin..menari sama2 ngn ikin wktu kelas muzik..^^

chinut said...

btol tu,
masa tu sonok sgt =]