January 07, 2010

novel melayu novel english

salam~
hari yg ditunggu telah tiba..hari apa?hari khamis la..nape khamis?sebab esok dh tak de kelas..tapi ada plak parenting class.pape je lah...........

sebenarnya aku berada pada tahap homesick yg agak kronik sekarang nih..nak balik rumah weyh.....bila sorang2 dalam bilik ni lah jadinya.harap2 esok bz sikit la dengan kerja..(aku buat part time prebet sapu taw~).dengan homework+assigment+pelajaran yang agak tertangguh,harap2 weekend ni aku tak bosan..kalau tak, end up dengan menonton download movie.bunyi cam loser.haha......

***************

setelah diteliti elok2, sebenarnya aku jadi cam ni sebab baca novel melayu cintan2 la ni..dah lama aku tak mengadap novel melayu. latest novel yang aku baca is Eclipse.tu pun dah ulang 2X.bukanla nak poyo sebab tak layan novel melayu..banyak je yang best novel melayu ni.antara fav aku: Pergilah Sepi. tapi sejak habis sekolah aku cuba banyakkan baca novel english..nak luaskan vocabulary..sebenarnya dari sekolah rendah aku dah start baca novel english. antara fav aku: Goosebumps Series. memang syok woo.....tapi member sekolah aku ramai yang layan novel melayu, aku pun cuba la try....ok la....kadang2 emosi gak.haha macam betul je..tapi memang apa yang penulis tu tulis betul.kan2?

ni aku baru habis baca Cinta Kau dan Aku. roommate aku punya novel..hantu novel melayu minah tu.sampai bengkak2 bijik mata nangis kalau heroin kena tibai ngan hero.haha tqah...tqah...tapi novel ni memang buat aku mendidih semalam.geram punya pasal, sampai 2 bungkus megi aku bedal..nasib baik damia tolong makan gak..damia tu pun roommate aku.

kat sini aku nak ulas sikit tentang hero n heroin novel ni:
  • sifat penyayang n romantik sama macam sifat kepada seseorang yang aku sayang sangat ketika ni..(walaupun kadang2 lemas gak kalau romantik sangat.haha sori pak...)
  • heroin dia ni brutal di luar sensitif di dalam(macam aku sikit2. =] tapi brutal tu dah kurang dah sikit..sekolah dulu ye r kot =])
dah tu je.haha memang sikit je pun aku nak cakap..eh tulis.yang penting lepas habis novel ni aku tak kan baca novel melayu dalam masa terdekat nih. kang buat aku moody je lagi..weekend ni nak jimba ramba ngan linaayapmirahas.boleh la nak beli Breaking Dawn..tak sabar weyh nak habiskan.........edward...bella...i miss u both...

erk!

babai!

2 comments:

amira fadzil said...

da agk da..
ni bkn homesick ni.
ni lovesick..huhu

amira fadzil said...

n lg 1..has da kecundang la..die balikkk!!