May 18, 2009

ragam

salam~
saya telah berjaya membuktikan yang saya pun boleh kerja lebih dari 2 hari,
haha..
dalam entri lepas2, saya ada cerita pasal 'habbit' saya bekerja hanya dalam masa 2 hari,
tapi sekarang tak dah..
hehe..

semalam dan kelmarin ada event kat Majidee,
so Celcom ada bukak booth n saya salah seorang daripada 4 promoter yang bekerja,
semua member2 jek yang kerja ni pun..
1st day agak slow sebab x banyak xtvt so x ramai la orang datang,
petang dah mula sunyi,
booth lain banyak dah bungkus,
tinggal booth celcom n streamyx jek..
so ade la xtvt 'sampingan' ckit..
fuh,fuh!
haha..

2nd day, laju jugak..
ramai la orang datang,
sebab xtvt pun banyak.
bila dah ramai orang ramai la jugak yang datang bersembang2 sambil mula menghulurkan salam perkenalan,
macam2 jenis orang la..
budak skolah, pakcik makcik, polis pun ada..
budak kecik pun boleh tahan!
bila dah jumpa ramai orang ni,
apa yang saya perasan,
orang yang 'ikhlas' dan 'tak ikhlas' sama banyak,
orang yang cakap berkalis dan cakap lepas pun sama banyak,
kadang2 kita x sedar yang bila kita dah bercampur dengan orang lain,
kita pun terikut2 cara dia walaupun ada sesetengah cara tu kita x berkenan,
bila orang dah mula perhatikan kita baru kita sedar,
yang sebenarnya kita dah buat benda yang dulunya kita akan mengutuk bila tengok orang lain buat.
huh,,

tapi bagi saya,
selagi benda tu tak memalukan keluarga,
saya x kesah..
sebab orang ni kadang2 suka menghentam kita walaupun kita xde buat salah,
saja suka2 kutuk sebab dengki or jeles,
kan?
so,
kalau saya kata saya nak beramah mesra dengan polis pun,
jangan la mengata saya yang saya ni nak 'suap' polis tu atas kesalahan yang sepatutnya bukan kesalahan pun.
kalau saya memaniskan suara saya dengan pakcik,
jangan la mengata saya yang saya ni nak buat dia sugar daddy saya plak,
salah ke kita buat baik dengan orang?
x kan semua niat dalam hati kita nak kena canang 1 kampung,
kan?

ok,
tamat.

4 comments:

. meera . said...

congratesss!!

smgt anda msg pg2 promote celcom broadband eh..huhu

chinut said...

haha..
bru la smgt bekerja,

wackyda said...

itu bese.. taleyh tutup mulut org pe.. hehe.. ko jd promoter ke? sama ngn lili kn? lili siap offer kat aku.. hahaha.. amek komisen r tu nnt.. keh3x..

chinut said...

aah sm la 2..
1 geng lg aku ngn dia
haha..